Patócs Ottó
Patócs Ottó

Első edzői képesítésemet 1984-ben a Nyitrai Tiszti Képzőben szereztem. A másodikat Dr. Július Karabinoš, kétszeres testépítő világbajnok nyitrai AKADÉMIA KALOKAGATIA edzőképzőjében 2022-ben. Ezt követően felvételt nyertem a Komensky Egyetem Testnevelési és Sport Karán induló Testépítő, fitnesz és erőemelő edzői tanfolyamra, melyet 2024 januárjában sikeresen abszolváltam.

Az edzés alaptechnikáját a hadseregben sajátítottam el, ahol hivatásos tisztként egy elit alakulat erőnléti és taktikai kiképző tisztje voltam. Negyven évesen mélyen tudatosítottam, hogy a testedzés csak kisebb hányadát képezi a megfelelő kondíció és az egészség megőrzését célzó törekvéseim sikerességének. Mára, 60 éves koromra olyan életvitelt sikerült kialakítanom, amely magába foglalja a helyes táplálkozás és megfelelő fizikai terhelés olyan kombinációját, amely eredményének értékelését majd az oldalon megosztott képeim és videóim alapján Rád bízom.

Az elmúlt évtizedekben nem szedtem semmilyen gyógyszert, ma sem szedek és egészséges vagyok.

Nyilván felmerül a kérdés: hogyan?

1. Igyekszem hét, vagy több órát aludni.

2. Nem fogyasztok alkoholt, a folyadékbevitelem döntő többségét tiszta víz képezi.

3. Rendszeresen sportolok - erőedzéseket végzek.

4. Megtanultam úgy összeállítani az étrendemet, hogy az áruházakban kapható nagyrészt emberi fogyasztásra alkalmatlan hulladékok közül csak azokat a fogyasztásra alkalmas termékeket vásároljam, amelyek kevésbé, vagy nem mérgezik testemet, szervezetemet.


5. Ügyelek a rostok, ásványi anyagok, vitaminok, fehérjék és szénhidrátok számomra megfelelő arányában történő bevitelére.

6. Igyekszem a minimumra csökkenteni a negatív stresszhelyzetek kialakulásának lehetőségét.

</

Hosszú évekbe telt, amíg mindezt megtanultam és gyakorlatban saját magamon alkalmazva, visszaigazolást nyertem. 52 évesen magyar állami ösztöndíjjal felvettek a Neumann János Egyetemre Kecskemétre, ahol többek között élelmiszerek ipari feldolgozását érintő tanulmányokat is folytattam és biokertészetet is hallgattam. Itt tanultam meg összefüggéseiben látni fogyasztott ételeink hatásait és szervezetünk esetleges reakcióit.

Felkeltettem érdeklődésed a téma iránt? Szívesen átadom számodra fontos információkat és bemutatom, hogyan kezdj hozzá az edzéshez (is).

Amennyiben egészségmegőrzés/helyreállítás, a kondíció fokozása, az izomtömeg növelése, vagy zsírtömeg-vesztés a célod, kövesd blogomat, vagy jelentkezz edzőprogramomba!

Ha kérdésed van, ne habozz megkeresni elérhetőségeim valamelyikén!

.