A kezdetekről

2023.05.19

Néhány gondolat rólam

Sziasztok! Ottó vagyok, 59 éves. Az edzés alaptechnikáját a hadseregben sajátítottam el, ahol hivatásos tisztként többek között egy elit alakulat erőnléti kiképző tisztje voltam. Negyven évesen mélyen tudatosítottam, hogy a testedzés csak kisebb hányadát képezi a megfelelő kondíció és az egészség megőrzését célzó törekvéseim sikerességének. Mára egy olyan életvitelt sikerült kialakítanom, amely magába foglalja a helyes táplálkozás és megfelelő fizikai terhelés olyan kombinációját, amely eredményének értékelését majd az oldalon megosztott képeim és videóim alapján Rád bízom. 

Az elmúlt évtizedekben nem szedtem semmilyen gyógyszert, ma sem szedek és egészséges vagyok. 

Nyilván felmerül a kérdés: hogyan?

1. Igyekszem hét, vagy több órát aludni.

2. Nem fogyasztok alkoholt, a folyadékbevitelem döntő többségét tiszta víz képezi.

3. Rendszeresen sportolok - erőedzéseket végzek.

4. Megtanultam úgy összeállítani az étrendemet, hogy az áruházakban kapható nagyrészt emberi fogyasztásra alkalmatlan hulladékok közül csak azokat a fogyasztásra alkalmas termékeket vásároljam, amelyek kevésbé, vagy nem mérgezik testemet, szervezetemet.

5. Ügyelek a rostok, ásványi anyagok, vitaminok, fehérjék és szénhidrátok számomra megfelelő arányában történő bevitelére.

6. Igyekszem a minimumra csökkenteni a negatív stresszhelyzetek kialakulásának lehetőségét.

Hosszú évekbe telt, amíg mindezt megtanultam és gyakorlatban saját magamon alkalmazva, visszaigazolást nyertem.                                                   

50 évesen magyar állami ösztöndíjjal felvételt nyertem a Neumann János Egyetemre, Kecskemétre, ahol többek között biokertészetet is hallgattam. Itt tanultam meg összefüggéseiben látni fogyasztott ételeink hatását és szervezetünk esetleges reakcióit.

Amennyiben felkeltettem érdeklődésed a téma iránt, szívesen átadom a számodra fontos információkat és bemutatom, hogyan kezdj hozzá az edzéshez (is).

Akár az egészségmegőrzés/helyreállítás, a kondíció fokozás, akár izomtömeg növelés, vagy zsírtömeg vesztés a célod, kövesd bogomat.

Ha kérdésed van ne habozz megkeresni elérhetőségeim valamelyikén.

Egy gondolat útravalóul:

"...egy év múlva azt fogod kívánni, bárcsak ma kezdted volna el!" 

 (p.o.)